Hade ris över från gårdagen och som ni vet mycket väl by now: har man ris över så är det då regel på att göra stekt ris. Annars får man spöstraff.

Så gott. Lite tamarindpasta, lite soja, lite fisksås, lite lime, lite sesamolja. Lök som blir karamellig och vitlök som märks genom allt. Ägg hoppade jag över. Hade räkor i frysen som fick bli skalade och hänga med. Räkor och thaibasilika är för övrigt helt otroligt gott ihop? Det märkte jag när jag åt. Man lär sig något varje dag, som mamma brukar säga. Vitkål, morot, ärtor, salladslök.

Snabbt och faktiskt hur gott som helst. Och det är ju inte direkt en nackdel att ta tillvara på sina rester. Man känner sig duktig! Det ska man inte sticka under stolen med.

 

Fint va?

1 thought on “Hos mig: stekt ris & räkor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code