Det här är något av det godaste jag vet. Jag förstår att många barnfamiljer känner lite tvärtom, men här hemma äter vi detta jättesällan och då blir det ju som bekant ännu godare. Men det finns många äckliga köttfärssåser också, tycker jag. Jag har inget standardrecept för min men det brukar bli ungefär något sånt här:

Jag fräser lök och vitlök, morot och kålrot/rotselleri/stjälkselleri. I med färs av valfritt slag och bryn på. Sen i med tomatpuré. Lagerblad, salt, peppar, lite socker, timjan och oregano. Sen på med lite vin som får koka in lite. Vitt eller rött bryr jag mig inte så mycket om. Tomater på burk (jag gillar hela), lite mer vatten fond eller buljong (gärna nån kraftig ox). Gillar också att ha en sked miso i, eller åtminstone lite fisksås och/eller soja. Ni märker, jag kör aldrig några kontigheter. Ibland en bit sidfläsk i, ibland lite andra grönsaker eller kryddning. Men i övrigt helt vanilla.

Sen när det har stått och mått och blivit avsmakad osv (brukar alltid vilja ha lite mer tomatfeeling mot slutet = mer puré eller liknande) brukar jag alltid köra ner stavmixern lite för att få den där goa skolmatsaliga känslan. Hatar när det är typ stora “korn” köttfärs och sen lite blaskig sås runt om. Vill att den ska vara fyllig och tjock! Eventuellt en sked cf i mot slutet. Alltid al dente-pasta till. Alltid basilika och parmesan på toppen. Rödvin i glaset om jag får välja.

PS! Enligt min statisik gillade ni verkligen torskreceptet! Otippat och svinkul. Gillar ni den typen av milda vardagsrätter? Kom gärna med önskemål, jag har lite av en ….. inspodipp och bloggopepp just nu. KRAM.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code