OFF TOPIC: min bok!

Min bok! Snart är den klar och nu kan man läsa om den i Norstedts höstkatalog och beställa till butik och bibblor. För att köpa den i handel får man vänta till september då den är tryckt och klar och ska ut i bokaffärer och till bokmässan. Jag är så pirrig och nervös eftersom jag blottar …

Hos mig: salsiccia & pasta

I söndags kom Marisol över på salsicciapasta. DET ÄR SÅ GOTT. Så många som vittnar om att de gjort denna och folk BLIVIT KÄRA I EN. Kanske det finaste betyg man kan få? Tycker dessutom att just det är det allra finaste sättet att visa kärlek: att laga mat med omtanke till någon. Något som …

Hos mig: bönor & bröd

Så god mat!!! Hade inte handlat, men hade livets största knippe persilja som höll på att bli tråkigt så gjorde tabbouleh. Har alltid älskat det!!! Så gott med syrlig persilja och krispig lök. Hittade bulgur i skafferiet och två överblivna tomater. I frysen fanns… några falafelbollar och HARICOTS. Älskar den där rätten med bönor i …

Hos mig: påsken 2018

Hoppas er påsk var bra! Min såg ut såhär: På långfredagen brunchade jag med storebror på Bar Central på Nytorget som nu till min extremt stora besvikelse blivit något annat än just Bar Central. Fy vad tråkigt. Sen gick vi till Gunnarsons för en riktigt go påskfika! Drömmigt!Sen skyndade jag hem och vips stod svärföräldrarna …

Hos mig: restpizza

Dagen efter langosmiddagen hade jag lite rom och räkor och ost över. Satte en pizzadeg och la allt gott på en pizza framåt kvällen. Så himla gott! Söndagspizza 2.0 Tweet

Hos mig: langosfest!!!

Bror, svägerska och två små gullegrisar var över på lördagsmiddag och jag fick för mig att göra LANGOS. Älskar langos men har aldrig gjort egna. Jag gjorde efter DETTA recept och de blev så otroligt bra och goda och det var inte alls svårt! Krispiga men mjuka blev dem. Serverade cf, lagrad ost, kräftröra, räkor, …

Hos mig: skaldjurspasta

Dagen efter räkor: pasta!!! Släng inte skalen och spara några räkor så har du livets godaste pasta dagen efter. Koka fond på skalen i typ 20 minuter och gör sås med vin och tomat och grädde och grönsak of choice. Rör ner pasta. Har du tur kanske du har en slatt vitt gott vin kvar …

Hos mig: lammlägg & puré

Häromhelgen gjorde jag detta och det var seriöst deeeeet godaste jag någonsin lagat (och kanske ätit). Inte ens överdrift. Ska göra detta på påskafton nu! Påsklamm! Plus för den här rätten är bland annat: Den tar lite tid men sköter sig själv Det går att förbereda Den går typ inte att misslyckas med? Enkelt att …