Avalon, Göteborg: kräfta & anka

Åt middag med kund på Avalon. Havskräftan (svamp, pancetta, svartrot) var stört grym. Ankan (potatis, sky, bönor) var ett dåligt göteborgsskämt. Hård potatis och en helhet som bara smakade finus-färdigrätt-glutamat. Ingen syra, ingen sälta. Efterrätt: sorbet och choklad aka inget spännande. OBS. Bra span såhär i webbdagar/bokmässetider, fin personal och ett jävla mysigt ställe när …

Hos mig: vardag & ris

När man är i stan i ett dygn och i kylskåpet endast hittar: en halv lök, en skrynklig chili, en smulig broccoli och lite vitkål, ett ägg och någon morot. Då gör man fried rice. Med vitlök, fisksås, ösregn och soja blir fan allt gott. Tweet

Kitchen & Table, Uppsala: steak & frites

Har varit i Uppsala och jobbat i några dagar. Käkade på hotellet i måndags. Fick ett sviiiintorrt majsbröd med någon form av tacosalsa till. Verkligen hemskt. Sedan tog jag “grillad slaktarstek med stekt lök, pommes, bea, tomater”. Det var gott, det får jag ge dem. Tweet

Hos mig: helg

fredagslax torsdagschark lördagsmän och getter söndagsfrull fredagsvin söndagsgryning lördagssoppa på Matbodenfredagsbiff från himlen Köttbaren lördagsfika i slottsträdgård Tweet

Hos mig: salma & salami

När detta är vad man hittar att skrapa ihop till kvällsplock i soffan framför en rörig TV4-debatt när man kommer hem svintrött = :))) Salmalax, goma, gari och wasabimajo + liten suris med tryffelsalami och brie de meaux + liten suris med en satans stark chorizoaktig körv och gruyere. :))))) Tweet

Kitchen & Table, Stockholm: Petter & falafel

På grund av gårdagens syskonlunch ville min andra bror idag inte vara sämre. Således bjöd han ut mig på lunch på Kitchen & Table (Kungsholmen). Drömvecka, detta. K&T är ett sånt där bra ställe att luncha med kunder på, inte så stiffigt som de gamla vanliga ställena, men ändå lite “finare” än your average lunchhak. …

Pascal, Stockholm: Jens & jordärtskockssoppa

En regnig måndag kan det hända att ens storebror överraskar en på jobbet och vill bjuda på lunch. Mitt stammisställe nära mitt jobb heter Pascal och ligger på Norrtullsgatan och är bäst. Dit gick vi, och jag rekommenderar dig att göra samma sak. PS. Jens jobbar som köttmästare och allmänt proffs på Köttbaren på Tegnérgatan. …