Hej!!! Igår kom jag hem efter en helt otrolig vecka i New York. Låt mig berätta om allt gott jag åt och tipsa om ett par ställen!

Walter Foods

Första morgonen åt vi frulle på Walter Foods i Williamsburg, där vi bodde. Vi satt ute på innergården och jag åt en otroligt god bagel med lax som var överraskande god (och inga kapris, det beställde jag bort för det är bland det värsta jag vet). E åt suuupergoda huevos rancheros och H en vanlig frukosttallrik. Kaffe och juice till. Tyckte att det var mysigt att de bjöd på en jättegod blåbärsmuffins innan maten. Vi hann aldrig tillbaka, men stället var mysigt och personalen trevligt och middagsmenyn såg toppen ut, så jag hade gärna gått tillbaka för middag.

Smorgasburg

Sen promenerade vi runt och landade på klassiska matmarknaden Smorgasburg nere vid vattnet. Precis så ljuvligt och doftande och svettigt som jag mindes det. Hade jag inte varit proppmätt från frullen hade jag nog ätit allt! Roliga asiatiska rätter, BBQ, tacos, glass och bakverk. Godast såg en rätt garlic noodles med en halv grillad hummer ut…

Snacky

Sen landade M & E och jag och Martina ville passa på att ta en drink innan vi skulle vidare på kalas på kvällen. Vi gick till ett ställe i kvarteret som hette Snacky. Jävligt konstigt och härligt ställe, inrett som en kinakrog men som spelade svinhög punk och hade roliga smårätter på menyn. Vi satt i baren och drack vitt vin och beställde några fläsk- och räkdumplings, små chinese pork tacos (goda!!!) och en bautastor fylld bao bun som jag glömde ta bild på.

Sen var det dags för pizza och bärs på E:s takterass. Dröm! DOCK rullade någon slags oväder in precis när vi satt oss, så vi gick in. Sen hade E sin 30-årsfest på ett kul ställe som hette Northern Territory. Gå dit! Superfin, avslappnad takbar, roliga drinkar och kul folk. Glömde dock att ta bilder, men det var en superkväll!

Sunday in Brooklyn

Japp, på söndagen var jag och Martina både morgonpigga och bakis, så vi gav oss ut på jakt efter frukost. Dock var ju ingenting öppet när vi kom ut, men vi landade till slut på hypade Sunday in Brooklyn. Deras brunch hade inte öppnat, så vi fick nöja oss med “pasteries” och kaffe innan dess och ja… det gick väl ingen nöd på oss direkt. Men direkt när brunchen öppnade beställde vi vidare, jag tog en supergod avokadomacka med ricotta och rostade fröer, men alltså… det är något med det här landet och att de inte kan SALTA saker. Åt seriöst en grej på hela den här resan som var balanserat salt. Den här mackan saknade både salt och syra men efter att ha gått loss med hot sauce-flaskan och saltkaret var den toppen. Lokalen var jättemysig och jag skulle lätt gå hit igen, sällskapet bredvid oss tog pannkakorna som var bland det sjukaste jag sett. ENORMA och fluffiga. Men varning för att det var ganska dyrt här!

Gordon Bennett

Efter att ha vimsat runt och shoppat lite mötte vi H, E och E på puben Gordon Bennett i södra Williamsburg där vi drack 3-dollarsmimosas, vitt vin och åt Mac & Cheese. Trevligt litet ställe på en sidogata.

Miss Favela

Därifrån promenerade vi vidare till supertrevliga Miss Favela, en brasiliansk restaurang med rolig meny och livemusik. Vi tog dock bara sviiiingoda elotes och öl.

St Mazie Bar & Supper Club

Sedan gick vi vidare till St Mazie för lite eftermiddagshäng och snacks. Alla åt mat utom jag, vet ej varför men det bara blev så. De åt goda mackor, hamburgare och sallader och jag gillade verkligen lokalen här!

Typ hela New York såg ut så här

:

Maison Premier

Sedan dumpade vi killarna och jag, M och E hade kvinnokväll på Maison Premier med ostron och champagne. LJUVLIGT ställe! Är ni i krokarna måste ni gå hit på drinkar och ostron

.

Sen barhoppade vi på tre ställen innan vi blev trötta. Jag och M gick till Whole Foods för att handla med oss goa grejer till frukost, jag tappade plånboken och martina tappade bort en av matkassarna. Lång historia som TILL SLUT löste sig

.

Shake Shack

På måndagen hängde jag, M och H på Manhattan hela dagen. Vi letade koreansk hudvård och italiensk espresso, och sen åt vi lunch på shake shack som kanske är världens godaste burgare? I min smak i alla fall.

Ful utsikt från E:s kontor…

Dante

På kvällen var vi på Comedy Cellar, kul! Efteråt gick vi nästgårds och åt middag på Dantes. Dit vill jag igen! Så mysiga kvarter där i Greenwich Village, och detta ställe var toppen. Roliga drinkar, härlig inredning och god mat. Misstänker att vår servitör var lite på lyset, men han var trevlig i alla fall…

På tisdagmorgonen var jag och M på morgonyoga i Central Park i ottan. Väldigt skönt (och tyst!)

Därefter gick vi till The Plaza och åt frukost och vandrade sedan 1,5 mil ner till Chinatown

.

Den kvällen gick vi till E och åt sushi på hans tak.

—-

Chelsea Market

På onsdagen åkte vi in till Manhattan ganska tidigt och gick High Line-sträckan i svettig sol. Landade på Chelsea Market, eftersom saluhallar är det i särklass bästa jag vet. DOCK var detta extremt mycket mindre än jag trodde, men så klart trevligt ändå. Jag åt lobster mac & cheese och de andra tog japanska tacos och lite annat smått och gott.

 Sen landade vi på The Standard för ett glas vin i solen.

Sen mellanlandade vi på otroligt trevliga Public Hotel för en Aperol, tog dock inga bilder där men gå dit och häng! Eller bo! Så snyggt och rent och lugnt och det luktade gott överallt.

Bonnie Vee

Mitt emot Public låg ett litet ställe som visade sig vara en riktig lyckoträff och som hette Bonnie Vee. Utifrån såg det inte ut som något speciellt, men på insidan fanns både otroligt goda drinkar, en härlig innergård, skön vibe, gullig personal och en bra happy hour. Alla vi fyra älskade det. Gå dit om du är i krokarna! Vi åt små tacos, potatisar och livets godaste grilled cheese. Drack olika fina drinkar.

Rosaritos Fish Shack

Sen tog vi en taxi “hem” till Brooklyn och landade på Rosaritos Fish Shack. Herregud så trevligt! De råkade ha ett perfekt bord ledigt, vi satt ute till klockan 22.30 på kvällen i varm och fuktig luft och drack isigt vitt vin på karaff och åt guacamole och fisktacos. Grym personal och allmänt toppenställe. Billigt också, jämförelsevis! Skulle äta här en gång i veckan om jag bodde här.

Min födelsedag!

På torsdagen fyllde jag 30 ÅR!!! HERREGUD. Jag vaknade av att H och M stod och sjöng och kom in med frukost. Gud vad mys. Sen hade de överraskningar hela dagen! Först fick jag hoppa in i en taxi så åkte jag och M på spa i koreatown. Juvenex. LOVA ATT GÅ HIT OCH TA DENNA KOREAN SCRUB om ni kan! Utan konkurrens min absolut bästa kroppsliga upplevelse i livet. Vi var på liknande behandling i Los Angeles och älskade det, men denna var tio gånger härligare.

Sen åkte vi tillbaka till Brooklyn, lunchade på Lincoln Station med E och H, och gick sedan på Bowie-utställningen på Brooklyn Museum. Så kul! Men fotoförbud. Så fint att de verkligen tänkt på allt jag älskar i livet: spa, mat, Bowie och…

TACOS!!!! På kvällen hade E bokat en svinmysig mexikansk restaurang där vi drack margaritas, tequila och åt tacos. Finns inget bättre. Zona Rosa hette den förresten.

Sen gick vi till superroliga utestället Union Pool och mötte upp andra kompisar och hängde hela natten.

Sista dagen var vi lite “trötta”, åt upp alla rester i lägenheten, tog en tupplur på E:s takterass, åt en burrito på Dos Toros, jag satte mig och jobbade och åt LIVETS kaka på ett bageri, tog en taxi till flyget och åkte hem.

FredagenTACK alla inblandade för livets härligaste vecka!

2 thoughts on “En vecka i New York!

  1. Vilket New York-längt jag fick nu. Du verkar ha haft en fantastisk vecka! Grattis igen Lisa?❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code