Hej hej hallå. Dags igen för några riktiga Lisatips för roligare matlagning, tycker jag. De tidigare hittar du HÄR

1. Ha alltid en bunke hummus i kylen. Bra till allt, men framförallt till akuthunger som måste botas innan du kan börja laga mat. Annars är jag en av de typ tre vuxna personer i världen som gillar riskakor.

2. Gör fint i skafferiet! Jag är en extremt slarvig och virrig person som är dålig på ordning i köket, så jag jobbar uppmärkta BURKAR. Fina burkar gör väl dessutom varenda kotte glad? SAMT att jag tror att det *främjar* roligare matlagning när man enkelt kan SE vad man har att tillgå? Se en liten instafilm på mitt lilla skafferi här

3. Köp en dymo. Älskar min dymo.


4. Ha roliga grejer i skafferiet. All mat blir roligare med lite nötter, örter, roliga kryddor, fröer, starka såser. Am I right? 

5. Handla inte på samma ställe hela tiden. Ingenting dödar kreativiteten som det. Ta en dag och gå på marknader och saluhallar och köp nya grejer eller bara titta och ställ alla möjliga frågor till de som jobbar. Man lär sig massor! Gå också till asiatiska och orientaliska mataffärer och köp det roligaste du hittar! 

6. Jag lagar alltid mat med poddar i örona och mitt livs bästa tips = trådlösa hörlurar. 

7. En god middag är ingenting utan fina servetter (köper billiga på Ikea eller lagerhaus), ljus och blommor. Jag får fantastiska blommor av min kille så gott som varje vecka. Jag är en lyckans jävla ost.

8. Jag är SÅ glad att jag unnar mig min grönsakslåda från Årstiderna. Mitt bästa unn. Det har blivit 100% roligare både att laga och äta grönsaker under detta år som jag haft lådan.

9. Jag blir extremt nöjd när jag lyckas laga god mat av rester. Jag ser det lite som en tävling mot mig själv. Samma sak gäller överblivna saker, t.ex. “Jaha nu har jag ätit broccoli, vad kan jag göra med stammen?” Facit: det blir soppa. Eller “Nu har jag ätit räkor”. Tänk då på allt sköj du kan göra på skalen. Några överblivna kokta potatisar blir livets godaste knäckemacka om du bara tänker längre än näsan räcker. Etc.

10. Det finns inget finare du kan göra mot dig själv än att ta en timme på söndagen till att inventera kyl, frys och skafferi och sedan planera veckans mat och handla. Det är otroligt tillfredsställande att veta precis vad du kan laga när du kommer hem från jobbet utan att trängas i affären på vägen.

11. Livet blev 100% lättare sedan vi började med shoppinglistor i Wunderlist-appen. Delade listor för mataffären, apoteket, systemet, etc. 


Vad har ni för smarta tricks?!?!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code