• Fuskmat är så himla gott och smidigt och bra emellanåt. Ibland köper jag fryspizza (utan massa tjafs på) och lägger god ost, ruccola, tomater och salami på. Älskar sushi mer än livet självt, har tidigare puffat för Lampan (åt jag så sent som igår), och emellanåt köper jag sådana där piroger och röror och grejer över disk i affären och gör sallad till.
  • Ett annat bra fusk är ju att köpa ett färdigt pizzakit. Eller even better, gör ett litet flarn på smördeg och goda tomater och chèvre och lök eller potatis eller tomater eller färskost eller vad du nu har hemma.
  • Jag tillhör den skara som anser att gott bröd, god chark, ost och något tilltugg är en fullvärdig och komplett middag.
  • Musslor är bra snabbmat = billigt + folk tror att du är svinbra på att laga mat och alla gillar musslor med ett gott bröd och ett gott vin, men egentligen tog det dig 20 min att göra. Borsta och släng de dåliga, i med massa persilja, vitlök, grädde, vin och kanske morot och fänkål i några minuter. Sen är du klar. Om du inte vill koka spagetti till, men det vill man sällan.
  • Självklart är det både godare och roligare att göra egen sås. Men färdig sås = timehack. Köper jag kött på något bra ställe så köper jag oftast även en liten burk bea. Folk som säljer bra kött brukar även sälja bra bea. Steka kött + göra tomatsallad + färdig bea = 10 min?
  • Inte alltför sällan plockar jag upp Köttbarens helgkasse. Genigrej. Du kommer hem en fredag och svänger ihop en trerätters i ett litet kick. Kuriosa: gjorde detta för att impa på min kille första middagen hos mig. Men, vi “glömde” middagen.
  • Inte direkt något fusk, men något som spar mig oändligt mycket tid och svordomar är att beställa mat på nätet. Jag beställer tunga och stora grejer, typ mjöl, tvättmedel, socker, mjölk, kaffe, potatis och sådant från mat.se. Några timmar senare plingar en trevlig en på dörren med alla kassar. Har man som jag varken bil, stora muskler eller vansinnigt mycket tid över är detta väldigt värt.
  • Picard har väldigt mycket skojigt i sina frysdiskar. Desserter, till exempel. Jag som ej är bra på det här med bakning och efterrätter har alltid några bryléer eller fondanter eller macaroner eller éclairer i frysen. Man vet aldrig när man får oväntat besök! Eller jo, det vet man. Aldrig.
  • Bland det lättaste och godaste man kan göra är ju en smarrig burgare. Men att baka bröd är trist och att äta färdiga köpehamburgerbröd är ett öde värre än döden. Jag köper mina hos Magnus Johansson (samma som på Flippin’).
  • Och på tal på det här med färdiga bröd: köp era tacobröd på La Neta så blir fredagsmyset lite, lite trevligare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code