Det finns väl ändå ingenting som är så tråkigt som att slänga mat? Får otroligt dåligt samvete av det. Här kommer därför mina bästa rest-tips.

  • På rester gör man antingen: fried rice, grönsaker i ugn, sallad, soppa, pasta eller pyttipanna. Däri kan du trycka ner allt du hittar och allt blir gott. Jag brukar spara småslattar av t.ex. grönsaker, köttrester, potatis och överbliven lök i byttor i frysen.
  • Om du stekt bacon, fläsk eller chorizo kan du ju passa på att steka någonting annat i fettet efteråt, t.ex. harrikås eller brysselkål.
  • Ostrester och kanter river jag ner och sparar i påsar i frysen. Man vet aldrig när man behöver lite smält ost på sin mat (facit: alltid).
  • Frukt som ser lite vissen ut choppar jag upp och sparar i frysen till smarriga smoothies. Helt sjukt att slänga nått som kan bli så gott.
  • Grönsaker som börjar bli tråkiga hackas och fryses in till nästa bästa pytt, köttfärssås eller soppa.
  • Örter som ser lite vissna ut klipper jag ner och lägger i plastlådor frysen. OBS ej påsar. Fryser mycket, hehe.
  • Jag brukar spara överblivet vin i iskubsgrejen i frysen och ha till såser och grytor. Vet inte om detta är sinnessjukt eller genialiskt. You be the judge.
  • Som trogen läsare vet du ju att denna blogg nästan uteslutande baseras på just rester och vardagslösningar. Häromdagen hade jag potatismos över och gjorde våfflor av överblivet potatismos + ägg, mjölk, mjöl, chili & salladslök och åt med sriracha och bacon. Hehe.
  •  Tacorester över? Biff eller anka över? Potatis över? Korv över?!

Basta till matsvinnet!

Mvh Lisa-Maria Corazza-Blomqvist