Roliga veckor framöver och jag är pepp inför våren. Jobbmässigt är det väldigt mycket på gång nu och dagarna är intensiva. Då är det ju tur att man tycker att det man gör om dagarna faktiskt är roligt. Imorgon ska jag gå på Resumés event “Näringslivets 150 superkommunikatörer”Fotografiska, och hoppas på att hinna kika på lite LaChapelle-utställningen när jag ändå är där. Favoriten är omslagsbilden till Notorious K.I.M.. På torsdag ska jag dessutom gå på ett seminarie om politisk retorik på SVT, som jag har sett fram emot länge. Mellan varven har jag tänkt peta in Django (för att kolla what the fuzz is all about, och om den bräcker Kill Bill 1 & 2 som är två storfavoriter), och eventuellt få besök av en skånevän. När helgen sedan väl kommer är det äntligen dags att fira Gerda som fyller 25 år.

Efter det där stela kursuppropet första dagen som lundanovisch, märkte jag och en annan blondin (med den bredaste stockholmskan jag någonsin hört) att vi skulle åt samma håll. Och sedan den eftermiddagens korta promenad från SOL till Lilla Gråbrödersgatan där jag bodde då, har vi setts eller hörts nästan vareviga dag.

Vi har nog gjort det mesta som två vänner kan göra ihop, jag och Gerda. Vi har pluggat ihop, och vi har “pluggat” ihop. Vi har gjort bort oss ihop, och skrattat både med och åt varandra. Vi har dumpat killar, blivit kära i killar och fått våra hjärtan krossade ihop. Vi har som alla andra vänner drömt om framtiden, rest ihop och samlat hemligheter ihop. Vi har till och med åkt finlandsfärja ihop. Men vi har också haft pissdagar ihop, jobbat hårt och blivit vuxna ihop.

Gerda är den gladaste person jag känner, vilket har varit tur mellan varven. Har jag varit sur eller ledsen så har hon gjort mig glad. Har jag behövt vara sur eller ledsen så har hon styrt upp saker och ting. Som när jag vid ett tillfälle ringde henne och var just ledsen, och hon svarade “Jag ringer tillbaka om fem minuter”. När hon ringde upp hade hon köpt mig en tågbiljett och ringt en taxi så att jag kunde åka dit jag behövde vara just då. Sådan är hon.

GERT

Bla bla bla.

På fredag är det din dag.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code