Hej på er ljuvliga läsare!

Nu är jag hemma efter en underbar resa i Italien. Ska snart redogöra för allt gott jag ätit och komma igång med hemmalagandet, men först måste jag jobba undan en hel del och tänkte därför dela med mig av en lista så länge.

Vad var det senaste du åt ?
En köttmacka på Gondolen igårkväll! Den är alltid god, men nu har de de vårpimpat den med grillad sparris och lökringar.

Din sista måltid, om du fick välja?
En sån där superhärlig sommargrillkväll med massa olika saker att välja på. Grillade grönsaker, grillad citron, olika såser, skaldjur, vitlöksbröd. Ja, sånt gillar jag. Mat och sorl och vin. Eller min pappas potatismos med mormors grynkorv.

Bästa matstaden?
Hatade ju inte direkt New York om man säger.



Bäst mellanmål?

Bäst, men inte nyttigast, är ju Falu Rågrut med Bregott och lagrad, smulig prästost. Annars älskar jag smoothies just på grund av att de är matiga och kan intas i en inandning. Min favorit är på mandelmjölk, dadlar, jordnötssmör och lite vaniljpulver. Den gör jag ofta. H hatar den.

Mat du ofta har hemma?
Många saker till exempel smör, grädde, lök, vitlök, tomater, morot och linser. Skrev ett helt inlägg om saker jag alltid har hemma här och i frysen här. Kanske borde uppdatera det.

Vad blir det till middag ikväll?
Är ensam hemma ikväll och ser fram emot det. Brukar då bli nachos i ugn eller skaldjursplock. Åker bort nästa vecka igen så ska försöka att inte handla på mig en massa, utan i stället rensa frys och skafferi i största möjliga mån.

Mat du ogillar?
Hehe. Har några grejer som jag bara inte beblandar mig med. Kaviar, soltorkade tomater, burkpesto, burktapenade, färdiga wokgrönsaker, kapris, burksvamp, ägg (skulle A L D R I G äta kokt ägg), banan (har aldrig ätit en banan, true story), överkokt pasta, överkokta grönsaker. Är heller inte megaförtjust i Lingongrova eller annat menlöst bröd, ”kycklingfilé i ugn”, grön curry, ”thaigrytor” med kokosmjölk, snuskiga cafémackor och kall pasta (”pastasallad” brrrrrrr). Men mest av allt AVSKYR jag mat som är oinspirerad och okryddad och smaklös och som man märker att någon som inte bryr sig har lagat. Då äter jag hellre knäckebröd.

Om du bara fick äta en och samma efterrätt resten av livet?
Tiramisù tror jag. Är riktigt bra på att göra den också! Eller en god pavlova!

Vad är det konstigaste du har i kylskåpet just nu?
En flaska med oidentifierbart, rosa innehåll. H som har experimenterat fram någon slags drinkinnehåll tror jag.

Vad har du för grönsaker hemma?
Just nu mycket färre än vanligt. Lök, vitlök, chili, potatis, sötpotatis, avokado, några tomater och morötter. Dadlar om det räknas. Knappt va.

Hur är det på ostfronten?
Köpte två kilo parmesan i Italien som ligger och myser i kylen! Tänkte göra sparrisrisotto i morgon. Någon mozzarella och ett paket feta ligger där också. Och ”boxholmsost” som H köpt. Kul hur olika man är, jag hade nog aldrig kommit på tanken att köpa den, även om det är helt okej god! Tycker att jag är en hejare på att fixa små fina ostbrickor.

Vad är du ofta sugen på?
Tacos typ varje dag. Är överjävlig på tacos om jag får säga det själv. Är också sugen på pasta väldigt ofta. Längesedan jag gjorde en go salsicciapasta nu.

Bästa stället att handla mat på?
Hötorgshallen absolut. Asiatiska affären i Hötorgets t-bana är också fantastisk. Beställer kött privat hos lite olika leverantörer. I övrigt handlar jag allt på mat.se eftersom det spar värdefull tid.

Är du allergisk mot något?
Katter och gräspollen.

Vem får äta från din tallrik?
Alla! Blir typ sur om någon inte vill smaka när jag beställt något gott och vill dela med mig. Vill liksom dela upplevelsen med så många som möjligt!

Din specialitet?
Att fixa middag på en spik. Är superduperbra på att laga god mat från det vi har hemma även om vi ”inte handlat”. Om jag får säga det själv alltså.

Nuvarande matberoende?
Inne i en skaldjursperiod! Tyvärr är H allergisk mot musslor vilket krånglar till det lite. I övrigt: tacos som vanligt.

Vad handlar du ekologiskt?
Oftast. Kött, ägg och citroner absolut. Grönsaker tycker jag också är viktigt, sånt som man ska äta rakt upp och ner.  Mejeriprodukter kan jag bli bättre på att köpa eko. 50/50 kanske.

Vad äter du på din födelsedag?
I år åt jag ravioli med fiskragù. Återkommer om det.

Vad är ditt favoritlösgodis?
Den perfekta blandningen består av ljus choklad (typ Plopp), saltlakrits och surt godis (typ sura S).

Somrigaste maten?
Somrigaste maten jag kan tänka mig är den middag som min förra pojkväns familj åt typ VARJE solig sommarkväll på deras terass i Ystad: grillade färsbiffar med någon slags glaze på, färskpotatis, tzatsiki och vin, sen jordgubbar med mjölk, ovispad grädde och socker till efterrätt. Har nog seriöst ätit den över hundra gånger och saknar de där soliga kvällarna! Annars är det absolut den där skaldjursmiddagen som vi äter första kvällen på Rossö varje år.

Vad bjuder du på när du får gäster?
När jag tänker efter brukar det bli… grytor. Eller tacos.

Vad är typiskt dig att äta?
Vilken fråga… Ja du. Sånt här, kanske?

Lista från Flora. <3