Igår var jag hos brorsan och gjorde min favoritsnabbat fläskfärs thaistyle med ris medan han kollade premier league. Ni är säkert trötta på denna rätt by now eftersom jag äter den så ofta men jag tröttnar faktiskt aldrig. Den har allt: snabb, billig, svingo, stark – och framförallt snygg.

6 thoughts on “Hos Jens: fläskfärs & ris

 1. Hej,

  Jag har inte dykt in här sedan jag läste om grillad kyckling och pommes frittes under dina barndoms helger vilket gav mig en sådan stark känsla av barndomsnostalgi 🙂

  Hur som haver, läste ditt inlägg om januarihets och kan bara stämma in! Att du sedan avslutar med inte 20 (som jag trodde), inte 50 (som jag var säker på), utan 126 (!) fantastiska rätter gör ju inte inlägget sämre 🙂

  Dock, finns recept någonstans? Både den stuvade vitkålen såväl som den patenterade thaifärsen låter intressant (letade runt men fann ingen flik, kanske ska kolla något av inläggen under ämnet?).

  Allt gott,

  Patrik

  1. Hej Patrik! 🙂 Tack för fina ord! Gjorde min morgon.

   Recept är inte riktigt min grej, men here goes:

   Vitkålen gör jag på en helt vanlig hemkunskapsstuvning (mjöl, mjölk och vitpeppar) och i detta fall med lite (dvs mycket) grovkornig senap i. Jag gillar att fräsa kålen lite först så att den får lite yta.

   Färsgrejen gör du genom att fräsa chili, vitlök och fläskfärs i sesamolja så det nästan blir lite karamelliserat, och sedan ha i grönsaker (jag gillar morot, vitkål, broccoli och rödlök i ganska stora klyftor men blir gott vad som). Krydda upp med vad du vill, jag gillar fisksås och soja. Sen har jag på ett berg koriander, jordnötter och äter med ris och picklade grejer om du har hemma (t.ex. gurka) och lite grönt typ spenat och nån stark sås typ sriracha.

   Här (http://www.lisablomqvist.se/hos-mig-fars-ris/) och här (http://www.lisablomqvist.se/hos-mig-flaskfars-ris/) hittar du länkar på ämnet.

   Bara att hojta om du vill ha något annat. 🙂

   Kram

   1. Tack för svar! Och jag håller med, recept kan man skippa, särskilt då den personliga touchen blir mer framträdande utan. För egen del behöver jag dock nöta grunderna lite mer men därutöver kör jag gärna på känsla 🙂

    Mvh,
    Patrik

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code