I söndags, när det regnade och ruskade ute hela dagen hade jag en riktig innedag. Förutom att sova bort halva dagen, att förkovra mig i tv-serier och inredningsmagasin inventerade jag även kyl och frys. Dags för veckoplåt! Längesen nu!

På den första plåten landade rotfrukter (dvs rödbetor, morot, lök, vitlök och timjan) och svamp som åts med en god kotlett som jag stekte och sen gjorde gräddsås till och lät puttra i ugnen länge och väl. Spetskål fick lite gruyere och mandel över sig och blev gott tillbehör. God söndagsmiddag + två matlådor.

Den andra lilla gynnarplåten fick butternutpumpa, morot, lite fänkål och apelsin (och vitlök och chili) på sig. Gillar butternut men tycker att den behöver rostas och kryddas hårt som bara satan för att inte bli jolmig. Så hårt blev det.

Lade sedan allt i stor gryta, pressade i apelsinerna och kokade upp med buljong. Mixade och ställde kallt tills idag (måndag). Kom hem sent från yoga och TADA – dinner (+3 matlådor) is served! Så genuint megamys med varm och kryddig soppa när det viner utanför fönstren här uppe på sjätte våning.


Ja, just det. Bakade i söndags även en “red velvet cake” som jag varit nyfiken på länge. Fan vad krångligt det var och den blev inte ens god kan jag meddela.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code