Sista veckan i gamla köket. Ni vet. Man försöker att göra slut på exakt allt i frys och kyl och skafferi och samtidigt inte spendera en sekund i onödan i köket, eftersom tusen saker måste fixas.

  1. Ett rejält skafferirens genom en grynotto på linser, matvete, korngryn och en tetra sånna där blandade bönor. Vitt vin och örter och svamp och parmesan och en go salsiccia till.

2. I frysen hittade jag lite veganbolognese som fick mysa runt med lite grädde i pannan och blandas med lite tomater och basilika och parmesan. Dröm.

3. Merguezrullen från Burgerian på Östgötagatan. SÅÅÅÅÅÅÅÅ GOOOOOOD. 

4. Kronärtskockor med smör. Minimal insats men ändå festligt?

5. Detta ser faktiskt äckligt ut och var kanske häller inte så megagott eftersom jag inte är så förtjust i kyckling. Men det är i alla fall filéer som fått gå i ugnen länge i en sås på tomater, basilika och ost och grädde. Typ. Minns inte riktigt. 

6. Falukorv och stuvad vitkål och senap. Seriöst en av mina ABSOLUTA favoriträtter (som ni nog vet) och jag skulle nog i en drömvärld vilja äta detta en gång i veckan. Gillar ni det?

7. Sista kvällen i läggan. Som ni ser, det blev värre och värre ju närmre flytten vi kom. Här försökte jag ta exakt ALLA resterande grönsaker och göra någon slags curry på och servera med ris. Blev svinäckligt och jag kan faktiskt inte ens med att lägga upp en bild. Men jag försökte i alla fall. 🙂

2 thoughts on “Hos mig: att flytta ut ur ett kök

  1. Underbar blogg! Kommer det fler podavsnitt? Saknar era matsamtal ich bösta skövdedialekten <3

    1. Tack! Vad glad jag blir! Vi diskuterade faktiskt saken igår…….. Vi får se helt enkelt. 🙂 Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code