Ja, alla gör väl sin bollo på lite olika vis. Jag brukar ha fler goda grejer i min än just denna kväll men vem bryr sig. Hade bra färs och en bit sidfläsk och en fin tomatsås som jag kokade ihop till pizza häromkvällen. Toppade i lite fond och lite cf och en satans massa örter. 
När jag äter bollo vill jag ha både parmesan och mozzarella. Parmesan på och mozzarella i en tomatsallad vid sidan om, före eller efter. För visst vill man hålla bollon “ren”?

På samma sätt måste (alltså måste) jag ha tomatsallad till lasagne, till en biff eller närhelst bea serveras. Och till grillat. När jag bodde i Lund skojade min roomie om hur mycket tomater jag åt. Och det är ju det bästa som finns. Längtar till säsong. 

Men så är det väl. Vissa saker kräva andra saker. Som leverpastej och gurka, pytt & bea eller köttbullar och lingon. Som Semla på fettisdagen eller som Chuck och Blair.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code