Helt tom på energi idag. Vet faktiskt inte varför. Men jag försökte i alla fall pigga upp mig med färgglad, enkel och god soppa på följande goda saker (men vet inte om jag lyckades med uppiggandet riktigt):

 • Tomatpuré, lök, vitlök, salt, peppar, timjan, oregano och saffran (fanns billig i min affär nu, tips!) fräses i het olja
 • I med en skvätt överblivet vin från i söndags (släng aldrig slattar!), buljong, en tetra passerade tomater och lite vatten. 
 • Morot och mandelpotatis i. Paprika, persilja och körsbärstomater i framåt slutet
 • Grädde. Det bästa som finns egentligen?
 • Torsk (från frysen), kolja (färsk, två överblivna små bitar från tacosarna häromdagen) och en näve räkor (har alltid en påse räkor med skal i frysen)

Gott! Jag tycker absolut att den här typen av fiskgrytor och soppor passar både som snabb vardagsmat och som festmat. Fisk från frysen funkar galant till vardags (och man behöver alltid mindre än man tror). I med de grönsaker man har helt enkelt. Till fest vispar man ihop en aioli och toppar upp med kanske lite blåmusslor och en havskräfta eller två så blir det ju kalas direkt. Klirr!

Men! Jag bakade faktiskt baguetter till soppan idag, och nybakt bröd till soppa är ju verkligen svimma-av-gott. Om min mage hade fått välja fritt hade jag ätit upp en hel nybakt varm baguette med bara Bregott på.

Jag ogillar som bekant att baka eftersom jag tyvärr är så himla dålig på det och då mitt tålamod inte räcker till när allt måste vara så himla noggrant. Men dessa blev faktiskt riktigt fina:

 • Ett halvt jästpaket upplöst i 5 dl ljummet vatten. I med en skvätt olivolja, salt och nått sött typ honung eller socker (jag tog sirap).
 • 10 dl mjöl allteftersom. Jäs i typ en halvtimme.
 • Knåda ut ordentligt. Min deg räckte till tre fina baguetter på en och samma plåt. Lät vila lite under duk igen.
 • Gräddade i typ 25 min på 225.

Puss och kram!

3 thoughts on “Hos mig: fisksoppa & baguette

 1. Jag är kanske världens största fan av potatis. Jag skulle aldrig välja favoritform, men under hot kanske jag skulle välja potatis som fått koka i grytor. Att jag aldrig tänkt på att använda mandelpotatis i fiskgryta? Måste bjuda hem någon på middag.

  1. Åh, du har så rätt! Potatis är BÄST. Och jag sa exakt samma sak när vi åt, HUR GOTT ÄR DET MED POTATIS I GRYTOR? Mandelpotatisen är fin för den håller sig så fast och god i soppan, och jag tycker att en liten potatisbit gör hela grejen i den här typen av rätter. Bjud hem någon fin person snarast! Kul ändå att de tre saker jag älskar mer än livet självt är just potatis, pasta och bröd. Skulle ALDRIG kunna LCHF:a.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code