Ett tips om man äter kött är ju att fynda en fin skinkstek eller kotlettrad eller något nu när det brukar finnas svenska bitar till jättebra pris. Jag brynte min del hel i smör och vitlök, lök och timjan direkt i gjutjärnsgryta, och hällde sedan på fond, pepparkorn, lagerblad, vatten, morötter och nått mer säkert. Lät puttra i ugn på låg värme i typ tre timmar och kokade under tiden potäter och gjorde syrlig rödkålssallad med äpple och vinäger och skivade sedan köttet (kanske inte så fint DOCK) gjorde sedan gräddsås på skyn och åt med äppelmos. Så höstmysig och värmande och billig söndagsmiddag!

2 thoughts on “Hos mig: fläskstek & rödkål

  1. Jag äter inte kött men asså det låter så gott. Är en sån himla potatisälskare som skulle kunna leva på potatis och sås.

    1. Det är SÅ gott med en god sås och potatis! Och nått litet sött till. Just äpplemos är ju väldigt gott till fläsk, om man nu äter det. Men säkert gott till någon slags vegbullar också, kanske något lite åt det mer nötiga hållet tror jag skulle bli gott? Får nog testa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code