Hej! Har skrivit om den här grynotton tidigare, till exempel här och här. Men fyttifan vad gott detta är. Supersnabbt är det också, vegetariskt (lätt att göra vegansk) och lite nyttigare än vanlig risotto.

Gör såhär om du vill äta megagod middag om cirka 15 minuter:

  1. Fräs lök, vitlök, persilja och eventuellt svamp. Salta och peppra.
  2. Fräs i veggies of your choice. Ta vad du har hemma. Jag hade fänkål och grönkål.
  3. Häll i gryn of your choice som du kokat innan eller kanske dagen innan. Jag gillar matvete och röda linser (kokade i buljong) men igår hade jag bara matvete. Finns ju också bra färdiga blandningar på burk och tetra om du inte orkar koka tips tips. Kikärtor eller beluga är säkert gott också.
  4. Slå över lite vitt vin som får koka in. Obs LITE för man vill inte ha det blött.
  5. Slå på lite grädde av någon sort. Jag gillar den syrade grädden från arla. Ta inte för mycket bara.
  6. Ta av från plattan och rör i parmesan, dra några varv med pepparkvarnen och klipp över massor av persilja om du har hemma. Hackade mandlar är också gott att strö över. Kanske en citronklyfta om du har.
  7. Igår råkade jag hålla på att rosta pumpa samtidigt (till kvällens soppa) men insåg att jag ville ha lite i grynotton vilket blev SÅ GOTT och sött och krispigt.
  8. Ät och NJUT. Käre barn så överraskande gott detta är. H åt T R E portioner!!!

1 thought on “Hos mig: Kanske det godaste någonsin?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code