Det var söndag i Skärmarbronx och därmed dags för kylskåpsrensarmiddag:

  • citronmarinerad kyckling
  • rostad blomkål med chili, vitlök, timjan och pecorino
  • rödkålsslaw med pepparrot, citron, äpple och valnötter
  • olivbröd från Gunnarssons

Som ni märker lagar/äter jag nästan aldrig en (1) huvudråvara med ett (1) tillbehör, eftersom jag tycker det är skittrist. Jag gillar att äta precis såhär; lite smått och gott som man kan plocka som man vill av, även om det kanske inte riktigt “passar” ihop. Det får liksom aldrig vara tråkigt att äta.

Rödkålen blev så god att den garanterat får hänga med på årets julbord. För jag säger verkligen inte att jag åt hela skålen. Men nästan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code