Det var söndag och jag hade tid att koka en riktigt god tomatsås. Vill ha min SLÄT och fyllig och inte för tjock. Finns inget godare än en riktigt god tomatsås, men förr gillade jag inte det eftersom man råkat ut för för många dåliga? Liksom snabba där smakerna bara är ytliga och liksom för… friska? Och söta? Utan djup. Usch. 

Men detta är viktigt, så lyssna nu: när man väl kokar tomatsås så gör man en ENORM sats. Så är det bara. För du kan frysa in eller ha i burkar i kylen och du kan tacka mig senare, typ när du en kväll kommer hem sent från jobbet helt utsvulten och kokar pasta och rör ner en burk och river lite parmesan och vevar lite peppar över och har världens godaste middag på mindre än en kvart. Eller när du lovat bjuda din familj på lasagne och inser att du ju har halva jobbet gjort. Eller när du slänger ihop en svinsnabb pizza och korkar upp rödvin en fredag efter jobbet?

I alla fall. 

Lammfärs från Jannelunds gård som är så himla god. Stekte dem först i ugnen och sen ner i såsen. Förra gången kokade jag dem i buljong som blev så himla mycket godare.

Men det var ju inte direkt äckligt ändå om man säger.

Linguini. Parmesan. Hejdå.

3 thoughts on “Hos mig: lammfärsbullar & tomatsås

    1. 🙂 lök, vitlök, selleri, morot i varm gryta. Gärna lite örter. Slå på vin (vitt eller rött spelar ingen roll). I med två burkar hela tomater (mutti) och typ två burkar vatten. Lagerblad, salt, svartpeppar, lite socker eller honung. Koka långsamt så länge du kan under lock. Sedan smaka av och stavmixa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code