Hello meatball-lovers!

Igår tisdag blev det något riktigt gott efter jobbet: lammfärsköttbullar i tomatsås och spaghetti och parmesan och basilika och en skvätt vin. Två fördelar med denna rätt (utöver att det är smällgott): 1. Det är lite romantique eftersom du känner dig precis som Lady & Lufsen minus päls och 2. Den ger en härlig självförtroendeboost eftersom du känner dig som en riktigt go italiensk quinna när du står och kokar tomatsås.

Hade lammfärs från Jannelunds och gjorde bullar på känn, men typ på ett ägg, lite ströbröd, vitlök, lök, basilika, lite fond och lite grädde. Gjorde stora bullar och kokade först i buljong för att de skulle bli fasta saftiga och runda och fina (eftersom jag är SÄMST på att få dem runda bara i panna), sen stekte jag lite så klart. Kokade tomatsås på, ja ni vet, tomater, vin, morot, selleri, lök, vitlök. Lite underkokt spaghetti och sen blanda alltihop. Parmesan. ÖS PÅ!

Slurp slafs mums. Hade dessutom livets godaste lunchlåda med mig till jobbet idag.

1 thought on “Hos mig: lammfärsbullar & tomatsås

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code