Hej!

Det var måndag och jag hade tomatsås kvar från köttbullarna.

Gjorde melanzane. Perfekt måndagsmiddag pga snabbt, jättegott, vegetariskt, mysigt.

Gör såhär.

1. Stek aubergine och lägg i form och sätt på ugnen.


2. Häll över tomatsås. Helst din egen men annars får du väl ta en köpt. Jag har dock aldrig smakat en färdig tomatsås som jag tycker är så speciellt god, så tipsa gärna isf. Ta köttfärssås om du i stället har sådan över.


3. Gör en snabb bechamel medan du steker auberginen. Jag hade bara pyttelite mjölk kvar så jag kunde bara göra svinlite men WHO CARES.


4. Riv över parmesan. Har du bara nån annan ost hemma så tar du den, men det är ju gott om det är någon med lite lager och smak.


5. Slit sönder en mozzarella och klumpa över. 


6. Lägg på lite basilika eftersom det ser fint ut och dra några varv med pepparkvarnen.

7. In i ugnen på FETT VARMT tills den ser fin ut typ 20 min. Jag gillar när osten nästan knaprar till sig. Ät med nått du gillar men bröd till är gott som du kan skopa upp det med. Nån frisk sallad är gott. Rödvin är gott.


PS den är otroligt god kall också. På bröd.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code