Hej!!! Så längesedan jag skrev nu för jag har varit fullsmockad med flytt och jobb. Så, hoppas att en enda människa läser detta och att hen eventuellt även förlåter mig. MEN! Nu kör jag, men vet knappt var jag ska börja. Så jag börjar med igår.

I helgen var H i Berlin så min mor passade på att komma upp och hänga i helgen. Jag ville fixa lite minikräftis till oss två, och Marran kom över hon med! Mys.

Nu ska jag säga ett sanningens ord: När man har den här typen av tillställningar så VÄLJER MAN UT ett par saker som ska vara riktigt bra, sen fuskar man med resten. Annars blir det för krångligt. Alla blir nöjda och glada ÄNDÅ. Glöm aldrig det. Har du lagt massa tid på maten – köp då en färdig dessert. Svindyra skaldjur som förrätt – bjud på hämtpizza till huvudrätt. Fattar ni – yin och yang? Så tänker alltid jag i alla fall.

I det här fallet köpte vi färska kräftor men kokade om dem i egen lag med lök, porter och trehundra kilo krondill från torpet. Fett värt med ny lag! Sen köpte däremot en färdig ost- och kantarellpaj. Skäms inte ens. Vem bryr sig. Jag gjorde en egen fin liten skagen som jag lade på smörstekt (köpt) bröd som snittar. Marisol tog med några ostar. Bröd. Smör. CF, lök och löjrom på FRITERAT TUNNBRÖD. Hej kom och hjälp mig vad gott. Resterande löjrom blev en kräm med lite annat som var gott att klena på brödet eller ha till pajen. Öl, snaps. Prosecco som fördrink.

Sen hade jag gjort världens enklaste chokladkaka till kaffet (rör ihop 3 dl mjöl, 2 dl socker, 1 dl kakao, 1/2 dl rapsolja, 1 tsk ättikssprit, 2 dl vatten, vaniljsocker och salt och grädda helt enkelt i valfri form) som jag skojade till med kaffefudge och havssalt uppepå. Morsan spårade vidare och hackade över jordnötter. Gott med något rejält mäktigt efter just kräftor, tycker jag. Fruktsallad göra sig icke besvär.

Tack för pangkväll!

3 thoughts on “Hos mig: minikräftis!

  1. Både läser och förlåter.
    Den där kräftskivan ser ut som en dröm. Det är verkligen värt det att koka ny lag till kräftorna.

      1. Jag har varit på två. Skulle haft en i lördags men blev sjuk så vi sköt upp den lite. Men är också besatt av kräftor jag jag äter typ ett kilo i veckan själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code