Inventerade skafferi: ett paket risottoris och en burk tomater och ett paket saffran och en slatt vin och buljong. JAHA!

Inventerade frys: räkor, en bit kyckling och frysta ärtor. Mhm?

Inventerade kyl: En (!) chorizo, paprika, citron, lök och vitlök.

Vips!!! Så hade jag nån slags snabb paellavariant. Snabbt! Gott! Allt i en panna! Färgglatt! Behövde inte ens handla! Alla blir glada av paella för det är så stört gott!

(Jag gjorde såhär: fräste kyckling och la åt sidan. I med korv, saffran, vitlök, chili, lök. I med riset och fräs. I med kycklingen. På med lite vin. Sen på med tomater. Buljong på allteftersom tills riset är al dente men ändå klart. Smaka av salt peppar kanske mer chili? Kanske lite bra paprikapulver. I slutet: paprika, ärtor och till sist skalade räkor på toppen.)

2 thoughts on “Hos mig: paella!!!

  1. Jag har nog inte ätit paella sen jag bodde hemma med mamma. Har smakminnen av att ärtorna tillsammans med riset och pressad citron på var absolut godast. Och att det var jobbigt att äta för att mamma blandade i hela räkorna så det var sånna räkspröjs överallt. Men mysigt med mat som tar tid att äta!

    1. Då borde du göra en snart! Det är smällgott och man behöver ju inte krångla med hela räkor. Dock jääävligt gott med lite musslor osv i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code