Eftersom jag lagade räkor igår hade jag idag en stor påse skal i kylen. Som nått slags kinderägg, en extra överraskning mitt i det goda.

Jag gillar att koka fond på olika slags skal, och ibland rostar jag i ugnen och ibland inte. Idag inte. Jag kokade bara helt enkelt med lite rotfrukter och kryddor och tomatpuré och sånt ni vet. Fonden reducerades rätt hårt och sen i med grädde, lite konjak och smaka av. 

Kokade pasta, fräste fänkål och dill, blandade allt med såsen och i med citron, ärtor och rädisor et voilà: en vårig pasta på egen räkfond. Mer än godkänd söndagmiddag om du frågar mig.

I veckan blir det nog bland annat fisktacos och mina goda vegburgare. Vad ska ni äta? 

Nu börjar min söndagskvällstradition: långdusch, scrub, smörj, ansiksrengöring deluxe, MINST en mask+nattmask, sen ensamtid i sängen där jag kollar på nån film som JAG vill se, grejar med mina pinterests och spelar frågesport på Sporcle. Bästa jag vet. Bara koppla av. Har sedan något år tillbaka tidnings- och Agendaförbud på söndagar för att helt koppla bort jobbet. Skönt.

Sov gott sen!

2 thoughts on “Hos mig: vårig pasta & räkfond

  1. Alltså. Precis ALLT du lagar ser så djävulskt gott ut, men det känns helt omöjligt för en superamatör att få ihop något som ens är i närheten så gott. Min önskan är att du kaaaanske emellanåt kan slänga in något litet recept, som tex på fisktacosen som du planerar att laga i veckan? 🙂 Tack för bästa blöggen! Kram!

    1. Men TACK du! Vilken start på veckan att läsa detta. Fisktacos coming up ikväll! Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code