Hej!

Vet ni vad? Jag fattar att jag kanske låter jobbig och vidrig ibland med det här med mitt tjöt om att alla kan laga snabb och god mat som man blir glad av utan att krångla och handla för mycket, men för mig funkar det faktiskt oftast och när jag äter något gott som man fixat fram av det jag råkade ha hemma blir jag fan ÖVERLYCKLIG.

I fredags var jag sugen på något gott att äta men hade liksom inte hunnit handla. Rotade runt. Hade fina frysta räkor i frysen och pasta i skafferiet. Så vad gör man då?

1. Skalar räkorna

2. Fräser skalen hårt med en morot, lök, vitlök, timjankvist om du har, lagerblad, tomatpuré. Häll lite vin över om du har och koka in. Häll på vatten. Koka under lock så länge du hinner, men helst en halvtimme-timme men heller inte för mycket för då kan det bli för beskt. Har du ännu mer tid kan du rosta skal, lök, morot (eller vad du nu har hemma tex rotselleri, paprika, fänkål) i ugnen innan.

3. Sila av.

4. Koka ner till lite mindre än hälften ungefär, och smaka av.

(Gör hit om du har skal över från att du ätit räkor och häll på burk och ha till nått gott i dagarna tex soppa, pasta eller sås till fisk).

5. Jag körde sedan i lite grädde och cayenne och smakade av med lite konjak som vi tydligen hade i skåpet? Jackpot.

6. Koka pasta al dente. Vänd ner i såsen.

7. Ät med räkorna och vad du vill. Men en citron är bra att ha till hands. Det enda jag hade hemma var lite sockerärtor och en avokado och det var superduperdupergott.

God fredagsmiddag! Enkelt! Billiga ingredienser! Egen räkfond! Mindre än en timme! Slurp it away!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code