Hade fortfarande lite rester från midsommar och gjorde pizza och JA det blev gott.
1. Den nedersta i bild: pizza bianca med präst, aubergine, lök, tomat och salami och hyvlad gruyere efter gräddning.
2. H:s favorit: vitlökssalami, tomat, svamp och mozzarella. 3. Min STANDARDkombo varje gång jag beställt på pizzeria i hela mitt liv: salami, paprika, oliver och mozzarella.
4. Min hemmafavvo: präst och cf innan gräddning, rödlök, gräslök, löjrom, smetana, svartpeppar och citron efter.
Tänk vilket UNDERBART gott sätt att ta tillbaka på rester. Ta vad du har hemma:
- Grönsaker, svamp och ost?
- Chark eller pålägg över?
- Rotfrukter, timjan och får- eller getost?
- Potatis och karamelliserad lök (OMG!)?
- Rivna, kalla kycklingrester, picklade grönsaker och sriracha (som nån slags bahn mi-pizza)?
- Tacofärs, koriander och gräddfil?
- Bacon och gruyere?
- Vit pizza med parmaskinka och fikon/nektariner efter gräddning?
SÄTT EN DEG IKVÄLL! Den klarar sig i kylen tills imorgon om du behöver, och du behöver inte ens krångla med tomatsås om du inte orkar – gör en vit pizza eller fuska med tomatpuré. Jäst kostar typ 0 kr och mjöl typ 10 kr. SÄTT EN DEEEEEEEEG!