Hej hej hallå!

Det otäcka viruset (som  min kollegas läkarfru har konstaterat) ger sig inte! I går fick jag ställa in en heldagskurs som jag skulle ha haft, vilket riktigt SVIDER i mig. Jag gör bara inte så. Men har jag ingen röst och hostar vart tredje andetag, ja, då är det ju inte så mycket att göra åt saken tyvärr.

Well, jag stannade hemma och arbetade med annat och lät min superkollega hålla kursen i mitt ställe. Väl hemma fick jag min fina grönsakslåda som piggade upp något otroligt faktiskt. Vem blir inte glad av lite FÄRG? På kvällen fick det på grund av lådan (och på grund av att H är borda idag fredag) bli pumparisotto. Helgmat på en torsdag!

Nåväl, jag rostade upp pumpan (jäklar vad jobbigt det är skära pumpa?!) hårt (med frön och allt) i ugnen. Hög värme. Olilvolja, salt, lite timjan, peppar, något stänk honung. Gjorde risotto på vanligt vis (fräs lök och vitlök, sen i med ris (carnaroli eller avorio) fräs på. I med vin, koka in, sen varm buljong en sked i taget rör rör rör rör, i med parmesan, salt och peppar i slutet) fast med svartkål, salvia och till sist den rostade pumpan. Så gott! Krämigt, sött, knaprigt, salt.

Äckligt att lägga upp en bild på halväten mat, jag vet. Men jag ville bara visa hur krämig och fin den blev fast med bitig kärna i riset.

Kolla vad fina saker jag har att leka med i dagarna. Hur vacker är kålen?

Vet inte varför jag lägger upp denna bild men jag fyllde på lite i skafferihyllan igår och tyckte att det blev fint. 

Ikväll är jag och min hosta hemma själva och jag vet inte vad det blir till mat. Tror någon slags sallad. Och kanske lite godis. Fast är väldigt sugen på råbiff? Och Ramlösa Fläder. Ramlösa Fläder måste jag bara ha. Det är skönt för halsen. Måste gå till Ica nu hejdå.

 

1 thought on “Hos mig: pumpa & risotto

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code