I helgen var jag i torpet och myste och när jag kom hem igår söndag var jag sugen på något riktigt höstigt. Kollade min insta (@matjävlar) och såg till min förtvivlan att jag ätit typ 50 shades of gray and brown det senaste, men jag skäms inte ens. Jag är SÅ sugen på comfort food och husman och grytor den här tiden på året.

Anyways, i min årstidernalåda hade jag fått två stora pumpor. En butternut och en sån vanlig “halloweenpumpa”. Passa på nu, då de både är goda och billiga. Från torpet hade jag med mig kantareller och karl-johan och i kylen hemma hade jag skogschampinjoner (ut och plocka – skogen KRYLLAR av svamp just nu).  Blev sugen på lasagne och köpte färska lasagneplattor och en bit chèvre på Coop på centralen när jag kom med tåget.

Jag gjorde såhär:

  1. Jag hyvlade butternuten (och en zucchini) med mandolin och rostade upp i ugnen med olivolja, vitlök och salt och peppar (skippa detta om du inte pallar).
  2. Jag kokade den andra pumpan i hönsbuljong. När den var mjuk hällde jag av vattnet och mixade den till en len kräm. Sen smulade jag i en ganska rejäl bit chèvre och smakade av med salt, peppar, timjan, lite vinäger och en pytteskvätt honung (hade nog egentligen valt salvia om jag hade haft hemma).
  3. Jag fräste kantareller, karl-johan och champinjoner i smör och vitlök och timjan och hade sedan i rejält med grönkål.
  4. Sedan varvade jag den rostade pumpan med färska lasagneplattor och pumpakräm och svamp- och grönkålsfräs.
  5. På toppen avslutade jag med att bre ett tunt lager CF och riva över gruyere och tjoffade sedan in formen i ugnen i typ 20  minuter på 225.
  6. När det var dags att äta hackade jag över mandel och lite mer salt och peppar. Om man hade varit superdekadent hade man ju kunnat hälla över pyttelite brynt smör men så kul ville jag inte ha det igår. Någon slags lite citronig fräsch grönsallad är gott till, och ett glas vin såklart om man vill.

SUPERGOTT. Gör nu. Pallar du inte att göra hela grejen ovan så ta då bort punkt 1 och kör bara fräs och kräm och plattor. FAN vad jag skulle bli glad om någon bjöd mig på detta i höst. Perfekt bjudmat dessutom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code