Hej! Lördag var det och jag tog en promenad på stan och hamnade som vanligt på älskade Hötorgshallen och köpte följande gott: manchego, ett halvt kilo färska smögenräkor, majstortillas, lite grönsaker och en go påse godis från Caramella.

P-e-r-f-e-k-t blandning am I right?

Okej, middag. Jag ville göra de där supergoda räktacosarna som kära Anders skrev om en gång och som jag gjort ett par gånger sedan dess. Så det gjorde jag.


Så stört gott och lätt. Såhär gör jag:

  1. Skala alla räkor. Kosta på dig färska räkor. Tänker att råräkor hade varit förjävla gott också men nu blev det smögen.
  2. Gör en smällgod guacamole. Stor batch. Mycket koriander.
  3. Riv en stor bit manchego, hacka lök och rejält med vitlök.
  4. Hetta upp olja, fräs lök, vitlök och chipotlepasta.
  5. Häll i räkorna och fräs!
  6. Sleva i några skedar cf.
  7. Häll i riven ost, rör runt och ta av plattan. Salt peppar.
  8. Stek tortillas och fyll dem med guaca, räkröran samt något krispigt tex gurka, rädisor, salladslök. Eller som jag: alltihop. Koriander och chili på toppen.
  9. Hittar du en enda person som inte gillar detta när du bjuder på det – ring mig så får du pengarna tillbaka.
  10. Puss!