Soppornas soppa blev detta! Så god. Fräste gul lök och ganska många stjälkar hackad ramslök i kastrull, sen i med bladspenat och en broccolistam som jag hade sparat(?). Hällde på en skvätt överbliven champagne från helgen. OBS OBS häll ALDRIG ut slattar. I med vatten (OBS ej för mycket utan mer så det täcker) och hönsbuljong (eller nått annat om man är veg). 

När det kokat ett tag hällde jag i några ”häll” frysta ärtor och efter några minuter tog jag fram stavmixer och mixade satan. Grädde efter smak, salt, peppar. Om du har lite vin eller så kvar tycker jag att det är gott att hälla i en slurk precis på slutet. Och om du vill lajva nittiotal kan du skumma upp soppan med mixern på ytan.

H fick ett ägg i sin soppa, jag fick en klick färskost blandat med citronskal. Ärtskott. Gjorde en grillmacka vid sidan om pga tisdag, men denna soppa blev så god att den hade passat som förrätt på vilken fin middag som helst. I min dröm ser jag en liten sidosnitt på krabba eller hummer men grillmackan var inte äcklig den heller.