Det var fjärde juli och Marisol bad mig att laga något “4th of July-igt” så vi möttes upp och handlade och fixade ribs, sötpotatisfries, coleslaw och jordgubbsmilkshake till middag. Gott.

Sötpotatis tycker jag blir godast genom att strimla, skaka med lite potatismjöl i en bunke sen ut på bakplåtspapper och ringla över olja blandat med chili och salt och blanda så att allt täcks. Kör varmt som helvetet i ugnen och vänd ett par gånger.

Jag gillar salt ihop med sötpotatis så riv gärna lite parmesan över när du ska äta, eller smulad feta. Väldigt gott till lax och ärthummus (mixa tinade gröna ärtor med vitlök och citron och kanske mynta och kanske en klick CF) tycker jag! Brukar även göra sötpotatis på samma sätt fast i små tärningar och äta i jättegoda fisk- eller vegtacos.

Se för övrigt gamla inlägg om just detta HÄR (tacos) och HÄR och HÄR (lax).

Aja! Sen satt vi i soffan hela kvällen och kollade på olika grejer och skrattade så att jag fick ont i magen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code