Hej!

I lördags köpte jag två fina rödingfileer och stekte alldeles fina i smör tills skinnet var krispigt.

Till:

  1. kokt potatis
  2. kokt sparris
  3. chablis
  4. liten sallad på tärnad äpple, gurka, lagrad ost, dill, vinäger
  5. Hollandaise!!!

Hollandaisen gjorde jag genom att knäcka tre äggulor i liten kastrull och blanda med en pressad citron och lite vatten. Koka upp vatten i större kastrull och smält 150-ish gram smör i en tredje. Skeda bort det “fula” i smöret och häll det “klara” i liten kanna. I med äggkastrullen i vattenbadet och vispa tills krämigt, ta bort kastrullen och vispa hela tiden och häll i smöret lite i taget och vispa hela tiden. Smaka av. 

Min blev lite för tjock vilket är gott ibland men jag spädde ut med lite vatten.

Lätt som en vårig plätt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code