I söndags kom Marisol över på salsicciapasta. DET ÄR SÅ GOTT. Så många som vittnar om att de gjort denna och folk BLIVIT KÄRA I EN. Kanske det finaste betyg man kan få? Tycker dessutom att just det är det allra finaste sättet att visa kärlek: att laga mat med omtanke till någon. Något som man tror att hen tycker om och blir glad av.

Jag gör i alla fall såhär: köper några goda färska korvar, klämmer ut dem i varm panna och mosar sönder med gaffel. I med lök och vitlök, lite timjan. På med vin och låt koka in.

En burk tomater (jag gillar hela men det gör man som man vill med) och koka upp och smaka av med kanske lite socker, peppar, örter. Om man vill walk the extra mile så rostar man körsbärstomater i ugn rätt hårt och har i i stället för burktomater = blir jättemustigt och gott. Spara några och lägg upp på sidan av tallriken så den du bjuder ser hur hemgjort det är!

Sen i med en skvätt grädde. Koka pasta (tycker det är godast med rigatoni till detta men vet ej varför, ibland ska det bara vara så?) AL DENTE (verkligen jätteviktigt! Finns inget äckligare än mosig pasta, ta tre minuter innan de är klara) och häll i såsen. Kanske avslutar du med en liten klick CF pga krämighet och satans massor av parmesan.

OBS Är det höst och du har kantareller hemma så är det jättttegott att ha i, och då kanske ha lite rosmarin i stället för timjan? Fänkål och/eller annan svamp är också jättegott att fräsa med korvhacket, men det hade jag inte hemma denna dag.