Snart (om bara några dagar) går jag på semester och man kan minst sagt säga att jag börjar bli sugen på att komma till landet och laga god mat! Det är liksom en annan sak att laga mat där, med fina land och lite mer yta och frisk luft på något sätt. Kanske kan min uppladdning bli lite sommarinspiration innan jag kommer igång? Hoppas.

En morgon var jag jättesugen på färska frallor så jag bakade dessa (ish) som blev super.

Jag har gjort silltallrikar med färskpotatis, matjes, lök, gräddfil, spenat, inlagd gurka och brynt smör! Käre barn så gott.

Jag har gjort somrig pytt på diverse rester. Älskar pytt så himla mycket.Jag har ätit JÄTTEMYCKET jordgubbar med mjölk/grädde och socker i soffan. Man måste få passa på, right?!?!

Jag har druckit fläder-GT på min balkong med fläderbuskarna i bakgrunden.Jag har ätit JÄTTEGOD sallad på knaprig halloumi, saftig vattenmelon, räkor, spenat, lök och tomater. Krutonger på något trött överblivet bröd och dressing som jag mixade på mynta, koriander, kapris, olivolja och citron och lite chili typ. Blev så otroligt gott.

Sen har jag ätit ETT PAR skålar med frukt och mynta. Skulle nog eventuellt kunna äta bara detta resten av sommaren.

En liten råraka eller två har också slunkit ner! Så lätt och gott ju.

En kväll gjorde jag creme ninon-ish på ärtor jag hade i frysen. Gillar det! Tänker att det man ska hålla koll på är: 1. att sila ordentligt 2. att krydda och koka försiktigt så att smakerna och färgen finns kvar 3. att använda riktig grädde om man ska ha i.

Detta är typ vad jag vill äta varje dag när det är varmt? Rökt fisk, kokt färskpotatis och kall sås (i detta fall med rom). Tror kanske inte att en enda människa (om man äter fisk dvs) skulle bli ledsen av att bli bjuden på detta, hur fin middag man än ska på??? 

Jag bakade en paj häromdagen!!! Inte så ful va??!?! Jag gjorde en vanlig paj/smör-deg med ett ägg och lite vaniljpulver i och gräddade botten, kokade vaniljkräm, fyllde med bär och frukt och penslade med smält aprikossylt. Jävlar vad mäktig men väldigt god. Och snygg. Men mäktig.

Mina äggröremackor summer edition! Kalla kokta potatisar på knäcke är som bekant det godaste vi har här i landet.Plockmat framför tv:n en svettig kväll. Detta är så jag gillar att äta mat: man tar fram allt gott man har eller gillar och sen äter man bara. No fuss. Att pimpa en färdigköpt västerbottenpaj med lite rom, lök och gräddfil gör också saken lite roligare?

Vad ser ni fram emot att laga i sommar?!?!? Är så taggad att jag nog kanske måste göra ett eget inlägg om detta? Typ min sommarmat-bucket list?

2 thoughts on “Hos mig: sommaruppladdning

 1. Jag vill grilla alla grönsaker som finns.
  Äta melon/feta-sallad.
  Äta min vikt i färskpotatis.
  Ligga på mammas gräsmatta och dricka källarsval öl. Den är nästan lika god som efter bastu-ölen.
  Röka räkor hemma hos pappa och äta med bröd och egen aioli.
  Sitta på balkongen med sällskap och dricka iskallt vin och äta salta mandlar.
  Halloumi!
  Pastasallad på filt på strand!
  Nyfångad fisk!
  Ha parkhäng och gå och köpa vad som helst på närmsta ställe och äta tillsammans med en massa kompisar.
  Hitta solvarma smultron och hallon på någon landsväg.

 2. Ser fram emot två veckor i Visby, särskilt Almedalsveckan – L jobbar hela tiden, jag är chef över all mat och all glass, och har absolut inga andra uppgifter än att vara hemmaman i det där underbara nya köket i det urgamla gulliga huset och se till att alla får mycket mat hela tiden. Kan kort sagt ägna mig åt exakt vad jag vill i matväg! Niçoise är en sommarfavorit, men bara ett av tre barn diggar den, så den får bli en av flera lunchmöjligheter. Lamm, pga Gotland, även om det kan vara si och så med tillgången på lokalt lamm på sommaren faktiskt. Normalt är jag ingen bagare, men kanske skulle jag ta ett ryck på den fronten också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code