(null)(null)En fin söndag är en sådan då man vaknar i ottan av att sovrummet är soligt (när hände detta?), promenerar Sjöstan runt, går förbi Magnus Johansson och sedan hem, gör serranomackor och brygger starkt kaffe och ligger i soffan och läser tidningen alldeles för länge.

En bra söndag fortsätter sedan med några längder och massa bastu i simhallen. Vidare forsätter en bra söndag med en god söndagsmiddag. Just denna söndag var jag bara hungrig och orkade inte krångla, och gjorde därför någon slags kylskåpsrensning. Det resulterade i lite olika grejer som jag tänker blir fint i matlådor och efter jobb i veckan.
(null)• Jag gjorde först och främst en liten hummus med massa chili.
• Fixade lite lax med örter, citron och fröer.
• Rostade av några morötter med persilja och en halv stackars chorizo (är väldigt inne på Myllymäki just nu)
• Lade vitkål i en form med dill och vitlökssmör (som jag hade kvar från någon köttmiddag). Efter ugnen hällde jag lite vinäger över, som någon slags bakad pizzasallad. Fint!
• Bakade några turkiska paprikor (köpta i en drömaffär jag hittade i Rinkeby när jag var där och jobbade i veckan) med valnötter och chèvre.
• Valnötsbröd som var kvar från frukosten.

Det var gott. Godast var morötterna med alldeles knaprigt korvströssel (lul) med massa stark och citronig hummus. Mådde så pass bra av detta att tvättiden glömdes bort helt. Oh well.

4 thoughts on “Hos mig: söndagslax & grönsaker

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code