I lördags var jag så URSUGEN på tacos. Kanske eftersom jag spikat NY-resa i vår och redan nu börjat fantisera om all god mat jag ska äta där – bland annat tacos, nachos, tequila, arriba! HUR SOM HELST. Det blev ett hopplock av det som fanns hemma. Freestyle när det är som bäst. Låt mig berätta!

  1. Jag la några skivor fläsk i en gryta och blandade ner goda grejer jag hittade hemma bland annat: chili, vitlök, soja, saften från två apelsiner, lite honung, koriander, spiskummin och lök. Sen fick det gå länge och långsamt i ugnen tills det var megamört och karamelliserat. Viktigt att vända och slabba lite med köttet emellanåt så att det inte bränns. När det var klart skar jag det i kuber.
  2. Medan köttet var i ugnen förberedde jag grönsaker: sallad, lök, tomat, mango i kuber, massa koriander och riven lagrad ost. Jag gjorde guacamole och blandade en chilimajo. Vad är era måsten på tacos? Mina är egentligen bara koriander och lök och ost.
  3. Jag skalade räkor och förberedde världens godaste och enklaste grej som jag bloggat om tusen gånger förut (typ HÄR och HÄR och HÄR och HÄR): chipotleräkor!!! Fräs lök och vitlök i en panna och häll i nån slags chipotlepaste. Pressa i lite lime, sen i med räkorna och FRÄS. En sked CF, någon näve lagrad ost eller två. Fräs snabbt så räkorna inte blir sega. Fort ska det gå. Ät i tacos med guaca och koriander och kanske något krispigt typ vårlök eller gurka eller så. FY SATAN vad gott detta är, skulle kunna äta det varje dag (och gör det nästan). Tack till min bloggbästis Anders-gullisgubben som introducerade mig för några år sedan!
  4. Sen förberedde jag en liten form med nachos med ost. När det närmade sig fick den gå i ugnen och sen få sriracha, lite gräddfil, koriander och massa peppar och jalapenos över sig. Dreglar nu när jag skriver.
  5. Fläsket åts med lite krispig sallad, mango, lök, ost, koriander och chilimajo. Köttet blev så gott ATTTTT. Räkorna åts med guaca, lök och koriander och lime.

Alltså FY BUBBLAN vad gott det är med sån här mat. Gör detta nu på fredag!!! Kan ABSOLUT inte tänka mig en härligare fredag än att komma hem och sätta på bastun, sätta in köttet, förbereda grönsaker, guaca och skala räkor,  lägga en liten fuktmask/ta en liten lager i bastun, dra på sig mjukisar, tända några ljus, fixa det sista och äta tacos i soffan sen somna pang bom.

Sen hamnade jag i min hörna i soffan som vanligt efter middan. Så mysigt här hemma nu?

Har gjort mig en liten minibar i ett annat hörn! Har fått fullständigt fnatt på detta och H har köpt hem små söta tonicflaskor och sånt, så nu ska jag  viga översta bokhylle-hyllan till massa gamla fina coctailglas tänkte jag. Vad tror ni om det?