Käre barn!

Det var måndag kväll och det fick bli torsktacos vilket ju egentligen är snabbt och lätt även det men så SATANS gott att man inte kan tro det. Vissa säger till mig “Gud du gör så avancerad mat jämt” men det är verkligen inte sant. ALLT jag lagar och äter är enkelt och snabbt för jag är egentligen inte vidare bra på att laga mat. Tror snarare att der handlar om att dessa personer vill ha mat på FEM MINUTER och inte testa nått nytt som kanske blir lite fel? Aja jag vet faktiskt inte.

Fick en fin kommentar på gårdagens blogginlägg som gjorde mig glad! Det var från Anna som ville ha detaljerat tillvägagångssätt på fisktacos så here goes:

1. Tina ett paket frysta torskbitar
Färsk fisk är såklart godare men ibland finns det billig filé på paket som jag tycker passar alldeles utmärkt en måndag mitt i livet! Strimla i lagoma bitar, inte FÖR små och smala. I mitt paket var det tre filébitar vilket blev 2 tacos var + 2 matlådor, så köp inte för mycket. I tacos äter man ju inte lika mycket fisk som man hade gjort till typ potatis.

2. Ta fram två tallrikar
Knäck ett ägg i den ena och vispa lite. Häll panko/ströbröd, lite spiskummin, salt och peppar på den andra och blanda. Blanda ner lite sesamfrön eller nått annat knaprigt, typ hackade nötter om du vill men ingen tvingar dig. Om du pallar tar du fram ett tredje fat och häller vetemjöl på men det orkade inte jag idag.

3. Gör en god guacamole
Typ 2-3 avocados, 2 vitlöksklyftor, lite hackad chili (eller chiliflakes), en pressad lime, en bunt hackad koriander och salt och peppar brukar bli bra. Om du har en stackars tomat eller en lökbit tycker jag att de kan få följa med ner i röran också.

4. Fixa dina grönsaker
Jag ville bara ha riven rödkål i mina tacos eftersom jag inte hade så mycket annat hemma och eftersom jag tycker att kål är krispigt och svingott i tacos. Riv, häll på nån matsked vit- eller rödvinsvinäger, lite lime och salta och peppra och ställ åt sidan. Ju tidigare desto bättre så den mjuknar lite. Har du mer tid kan du ju göra en mer ambitiös lag men PALLA en måndag.

5. Sås
H älskar chilimajo så jag blandade en fuskvariant på sriracha och hellmans för att göra honom extra glad. Älskar hellmans. Sån findusmajonäs smakar ju verkligen rövhål och jag fattar inte hur någon kan äta sånt. Nej, antingen köper man hellmans eller så gör man egen.

6. Dags att fixa firren!
Doppa fiskbitarna i ägg, vänd sedan i pankoblandningen. Jag brukar “gräva ner” bitarna i pankon och skaka runt bunken lite. Ta upp bitarna och lägg på ett fat.

7. Hetta upp olja i lite halvdjup stekpanna
Ganska mycket olja får det lov att vara men jag brukar aldrig någonsin “helfritera” dvs ha en hel kastrull eller så, nej utan kanske MAX 1 cm i pannan. När det är riktigt varmt slänger du ner några bitar i taget och håller koll på dem HELA TIDEN. När de är klara lägger du dem på hushållspapper för att torka av sig lite. Jag tycker att nyfriterade fisk/kyckling/whatever förtjänar en nypa salt direkt när de ligger och torkar.

8. Stek valfritt tortillabröd

9. Bygg!
Sådär.  På med god kål och en klick guaca. På med nyfriterad fisk, pressa en limeklyfta över fisken. På med chilimajo, hackad salladslök och koriander. Eller vad du nu har hemma. Allt är valfritt men limen är ett måste. 30 min totalt kanske?


Hoppas det duger? Jag lagar ju aldrig efter recept/mått/osv så lite svårt att måtta mer exakt än såhär. Men jag uppmuntrar alla till att skriva en kommentar om det är något specifikt ni vill ha beskrivet mer utförligt så ska jag göra mitt bästa.

Ät detta nu. Puss

PS. HÄR och HÄR kan du läsa om andra fisktacovarianter jag gillar. Pallar man inte panera är det ju också gott att bara ugnsbaka vanlig vit fisk av valfri sort med lite lime över och ha i tacos med krämig guaca och krispiga grönsaker. DS

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code