Ja HEJ ny vecka och allt.

Jag har bestämt mig för att ha rensa kyl- och frysvecka, så  jag har inte handlat någonting inför veckan. Vi får helt enkelt leva på det vi har. Kul va!?

Som ni säkert märkt blir mina matveckor aldrig som jag tänkt. Någon ute- eller bortamiddag kommer alltid i vägen och någon dag har man goda rester att kalasa på.

Men som sagt, här kommer min vaga planering:

Måndag: Omelett med stuvning och sallad. Svamp till H, bondbönor till mig. 

Tisdag. Då blir det den där färsen som jag älskar, eftersom har jag färs i frysen och koriander, broccoli, lök och kål i grönsakshyllan. MEN jag tänkte kanske testa att göra med glasnudlar i stället för ris eftersom de ligger och glor på mig från skafferiet vecka ut och vecka in och aldrig blir uppätna.

Onsdag: Då blir det soppa. Kanske på vita bönor, tänker jag. Eller linser. Vi får se! Quesadillas till som vanligt, för jag har tortillabröd över från helgen.

Torsdag: Spagetti aglio e oglio. Supersnabbt och lätt och man behöver aldrig handla för spaghetti, olja och vitlök och svartpeppar och lite chili har man ju alltid hemma.

Fredag: Fisksoppa/gryta på överbliven julsaffran och tomat. Blir fint! KANSKE behöver jag dock köpa några räkor eller kanske en kräfta och en krispig baguette vid sidan om. Det är ju ändå fredag… Annars får jag väl klara mig på torsk och baka ihop en baguette (har jäst hemma!) och mixa ihop en aioli. Kan ju bli festligt ändå.

Lördag: Jag har ganska trevliga älgfärsbiffar i frysen från middagen nedan. Kanske kan jag göra något kul med dem. Ha i tomatsås och vända med pasta? Eller stuva kål till? Äta på macka? Vi får se vad jag hittar på.

Söndag: Ja, eftersom jag har fryst spätta hemma – varför inte pankopanera skiten ur den och äta med något gott? Citroner har jag i överflöd och pepparrot har jag hemma så kanske borde jag ha kall sås och potatis till, men stuvad spenat är också gott och fish and chips är gott. Vi ser.

Wish me luck!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code