Hej på er,

Igår var det tisdag och jag kände mig lite pollensjuk och ville ha något värmande och gott men enkelt till middag, för jag ville gå och lägga mig i tid då jag imorse har modererat ett tidigt frukostseminarium. Blir alltid så nojig att försova mig inför föreläsningar, kurser och moderatorsuppdrag att jag oftast behöver en extra timmes sömn inför en sådan morgon. Oh well, H jobbade sent men TJI FICK HAN som missade detta goda:

Snabb helvegansk linscurry med massa smak. Jag gjorde såhär:

  • Fräste lök, vitlök, färsk spenat, blomkål och morot i olja.
  • Salt, peppar, koriander, riven ingefära, lite curry och gurkmeja. Färsk chili.
  • I med röda linser, slå på en burk tomater (jag kör nästan alltid hela tomater från Mutti då jag tycker att de är godast).
  • Sedan slog jag i en liten tetra kokosmjölk och lät puttra på ett bra tag.
  • När det kändes gott och bra (grönsakerna ska inte bli söndermoskokade!) smakade jag av. Behövde lite mer sötma.
  • När allt var klart hade jag på hackad mandel och koriander på toppen och åt med en limeklyfta över. Ris till, men det hade verkligen inte behövts. Lesson learned.
  • Däremot bakade jag ett supersnabbt naanbröd på typ torrjäst, salt, lite socker, mjöl och en klick cf och stekte i stekpanna och det var så ljuvligt gott.

Snabbt, enkelt, nyttigt och FÄRGGLATT.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code