En smart rätt sådär mitt i veckan när man inte har så mycket inspiration eller inte pallar handla: vegolasagne.

Även detta var ett projekt för #Lisarensarköket.

Jo, jag gjorde helt enkelt så att jag fräste lök, vitlök, morot och tomatpure i en djup stekpanna, i med salt, peppar och typ oregano och basilika. Hade jag haft selleri, rotfrukter, grönkål, spenat eller svamp hemma hade även detta åkt i, det fattar ju alla.

Hittade en slatt vitt vin som jag hällde på, sen i med en burk hela tomater på burk och lite röda linser. Måtten är inte så noga. I med vatten och lite buljong och låt koka och bli gott. Sen gjorde jag faktiskt så att jag körde ner mixerstaven i det hela, men det gör man ju såklart som man vill med. Sen gjorde jag en helt vanlig bechamel då jag köpförbudet till trots hade lite mjölk kvar (den hade gått ut för en vecka sedan men luktade och smakade som vanligt). Tänker även att den där bechamelen egentligen inte är så viktigt, har du cf eller grädde hemma så ös i den i grönsakssåsen så blir det krämigt på så vis i stället.

De där lasagneplattorna i skafferiet som aldrig blir använda varvades sedan med grönsaksröran och bechamel och sedan riven ost på toppen. Jag gillar att ha kanterna knapriga så jag försöker att inte hälla så mycket sås där. Är det bara jag?

Aja, in i ugnen och låt gå till plattorna är mjuka. Supergott och bra matlådemat.

Okej, färgerna blev ju rejält vidriga på denna bilden, men bortse gärna från det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code