Hej här bakom plantan! På bondens marknad förra veckan fyndade jag en enorm och vacker basilikaplanta. Den var så stor att jag fick ringa och väcka H (jag var ute i ottan) så fick han komma och hjälpa mig att bära. För jag hade ju köpt morötter, kål, små söta auberginer, bönor, bröd, örter och lite annat också.

Nu började Projekt Laga Mat med Basilika. Hemlis = jag är inte ens så förtjust i basilika… Men ett fynd är ett fynd!

Nåväl. Det första jag gjorde var att steka de små gulliga auberginerna rätt hårt och lät rödvin, vitlök, lök och tomat koka in. Basilika i. De var INTE äckliga att sedan äta på gott bröd med stark ost (parmesan eller gruyere) som innanmiddansnack. Framför allt var de INTE äckliga att äta kalla på frukostmackan dagen efter! Tips tips. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code