Om ni som jag har ett land full av dill som ni inte vet vad ni ska göra av, gör detta:

Mixa med rapsolja, någon form av lagrad ost (jag tog präst), några vitlöksklyftor, några nävar solroskärnor och salt och lite citron (jag tog lit vinäger i stället).

Färgen! Doften! Funkar ju typ med vilken grön grej som helst typ nässlor (gjorde en sats idag pga nässlor i trädgården = gratismat) eller ruccola eller något annat blad. Jag … klarar dock inte vanlig basilikapesto. Too much tonårstid för mig. Samma anledning som att jag hellre skulle skära av mig ett finger än att äta en ”soltorkad tomat”.

Aja, hursomhelst. Den här geggan är megagod att:

  • Ringla över fisk
  • Att gegga över lax sen baka i ugn
  • Att blanda ner i en sallad
  • Att äta på bröd, knäcke eller kex
  • Att vända ner i nykokt pasta och toppa med tex fina räkor
  • Att blanda ut i cf för en kall sås
  • Att marinera goa grönsaker i innan du grillar dem
  • Att blanda med nykokt färskpotatis och toppa med lite roliga grönsaker och vips har du en god potatissallad.
  • Att göra små snittar med gravad lax med en klutt på.
  • Att klicka över en lunchomelett.

Ja, ni hör ju. Bara gör.