Efter att ha vakat hos pappa på hospice dygnet runt i en vecka, hållt i hans händer när han tog sitt sista andetag, sagt farväl och lämnat hospice tidigt på morgonen och gått ut i verkligheten igen (sjukaste känslan) så åkte vi hem och “sov” på varsina håll. Jag åkte till mina älskade vänner Erika och Coffe som gav mig en bäddad säng, ett badkar, korv och fisksoppa. 

Sedan sågs vi igen hos mamma till frukost då Jens hade varit och handlat våra favorittekakor på bageriet. Sedan åkte vi till torpet, vi fyra. Jag, mamma och mina bröder. Så konstigt såhär i efterhand men det kände rätt och fint att vara tillsammans, lite avskärmade från allt. Vi åt middag och lyssnade på musik, pratade om pappa, planerade begravning, kollade på fotboll och skrattade och grät – en kombination som inga i världen behärskar som vi.Petter gjorde chili och quesadillas.Och bakade frallor till frukost. Vilka bröder jag har.Jag bakade äppelpaj på våra fina äpplen……och serverade de andra genom köksfönstret. Lekte kiosk!Vi gick i skogen. Njöt av luften, lugnet och plockade svamp.Min vackra mamma! Den starkaste och roligaste personen som finns.Sen var jag kvar helt själv i torpet och sov, tänkte, gick i skogen och grät. Sen dök Jens upp med en godispåse som en skänk från ovan, för kanske ville jag inte var själv ändå.

2 thoughts on “I torpet: fyra dagar i skogen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code