En kväll i torpet gjorde jag kantarellpasta med mycket parmesan och timjan och grädde och vin. Till och med jag som inte ens gillar svamp tycker att det här är SMÄLLGOTT. Sen gick jag vilse i en skog och kvällsfiskade.

3 thoughts on “I torpet: kantareller & pasta

  1. Åh det låter som en dröm. Har fortfarande en hel drös med kantareller i frysen från förra sommarens sjuka skörd. Var timjanen färsk eller torkad? När i processen hade du i den?

    1. Hej! Då är det klart att du ska laga nått gott av dem i veckan! Timjanen var färsk, faktiskt citrontimjan eftersom det var det jag hade i landet. Säkert väldigt gott med vanlig eller rosmarin också. Hade i finhackad när jag stekte lök/svamp och kokade in vinet, men även lite ny färsk framåt slutet. Är också sugen på att göra en kantarellsoppa… kanske lite congac i?

      1. Tack! Soppa låter väldigt gott. Idag stekte jag upp lite av kantarellerna som ska toppa en vädterbottenpaj till kräftskivan ikväll. Inte helt fel.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code