En paj till! Eller ja, kanske mer kaka. Brukar göra denna på somrarna om jag har körsbär eller persikor. Gör helt enkelt en helt vanlig sockerkakssmet på typ 2 ägg, 2 dl socker och lite mindre mjöl och bakpulver. Bryn smör! Blir svingott om du har i lite mandelmjöl i stället för bara vetemjöl. En skvätt grädde i kanske? Men det ska liksom bli en stabbig smet nästan som en deg. Klena ut i smord form och ploppa i bär och ha på flagad mandel om du har. Herregud nu inser jag att jag SÅ KLART ska göra TOSCASMET på toppen nästa gång!!?

Pudra med florsocker och ät som kaka till kaffet eller med grädde eller glass som liten dessert.

3 thoughts on “I torpet: körsbärspaj

  1. Hej! Jag och min sambo åker till Sthlm mån-ons nästa vecka och vill äta gott! Kan inte du lista/tipsa om dina absolut bästa ställen? Dessutom vill jag ha tips på hur och var vi hittar foodtrucks! 🙂

    1. Självklart! Kan du hinta om vad ni vill äta, eller vilken VIBE ni vill ha? Dvs mysigt, fancy, romantiskt, lite puls/party, kolla folk osv? I vilket område ska ni bo?

  2. Vi vill va mysigt och kolla folk! Och i själva matväg inget fancy; alltså ingen dyrtdyrt, utan mer svingott och lagom för plånkan! Vi bor på Haymarket dvs mitt i smeten!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code