Hej på er! Här kommer mitt bästa sommartips! Denna paj gör jag i torpet varje sommar och alla älskar den. När jag la ut denna bild på min insta fick jag massa frågor om recept, men den är så enkel att det inte behövs nått recept. Så här gör jag:

1. Jag delar lagom mängd rabarber + mogna jordgubbar + hackad färsk mynta (detta är alltså livets blandning), och blandar med nån liten sked potatismjöl (obs absolut inte för mycket pga blir svinvidrigt) och kanske lite socker om man vill. Lägg i form.

2. Blanda smör (absoluuuut inte margarin), mjöl och socker i typ lika delar tills det blir en smidig deg. Testa dig fram, jag börjar med en klump smör och tar sedan mjöl och socker tills jag är nöjd. Om den är väldig kletig – ta mer mjöl. Det är fördel mjöl här.

3. Platta ut degen med kavel eller med händerna som jag brukar och lägg som ett lock över bären. Behöver inte bli snyggt eller tjockt (räcker med tunt och fult), men tricket är att liksom trycka ner degen hårt över fyllningen så att det liksom kokas som sylt under utan luft. Då blir den knäckig och fin!

Har inget perfekt gradantal men kör på typ 200 grader i 25 min och kolla vad som händer, kör mer om det behövs. Den ska bli fin och knäckig. Låt sen stelna innan du äter ned FÖRDEL i en solig trädgård med vaniljsås till. Personligen tycker jag att den är godast kall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code