I sista sekund igårkväll sa H att han “var lite småhungrig”, och jag hade inte handlat. Men! Jag inventerade kylen och insåg att jag kunde göra rullader! Jag hade nämligen köpt fina innerlår hos slaktarn i Tibro som jag fyllde med dijon, persilja, lök och lite hackad gurka. Stekte och tog upp. 

Potatis som fick kokas snabbt, skakas och sedan ligga i ugnen med fett, salt och rosmarin. Sås på skyn, rödvin, fond och örter och massa grädde som fanns kvar och som ruladerna fick koka vidare i. 

På överbliven grönkål, brysselkål, granatäpple, äpple och valnötter från jul gjorde jag god sallad. 

Snabbt gick det också. Under timmen. Typ samma tid som det hade tagit att bestämma vad vi skulle ha, ringa pizzerian och sen hämta.

Önskar att fler blir bättre på att ta tillvara sina rester under 2017. Finns så mycket kul och gott att göra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code