Ja, som ni kanske vet är ett av mina största intressen att HANDLA mat. Att TITTA på mat är så otroligt härligt. Därför älskar jag saluhallar och roliga mataffärer, inte minst utomlands. När jag var liten och vi var i Frankrike på somrarna älskade jag att kolla på ostdiskarna och de där långa raderna med bara efterrätter och puddingar, som hemma på vårt hemma-Servus var kanske en halv hylla i en disk. Var så fascinerad. Eller som när jag var liten och vi var hos släkten i england och köpte sånna där roliga tio-påsar med chips i roliga smaker och fick gå till affären och välja knasiga sockrade flingor som vi aldrig skulle få äta hemma. Så, i LA, precis som på alla mina resor, blev det rätt stort fokus på mattaffärer.

En morgon tog jag mig till Grand Central Market för lite egentid, direkt när de öppnade. Jag hade förväntat mig en stor saluhall likt den i Barcelona, så jag blev något förvånad när det visade sig vara en relativt liten saluhall, mer som en food court. Ingen fiskförsäljning eller slaktare, utan bara olika matstånd. Mysigt var det, oavsett. Jag strosade runt, fick provsmaka lite olika tacos av en trevlig försäljare, köpte en alldeles för dyr men strålande god juice med ananas och mynta och satte mig och tittade på folk.

Frozen yoghurt! Jag har en svaghet för froyo och kan sällan hålla mig ifrån en sån där plocka-själv-disk om jag ser en. Just denna på bilden var dock bland de äckligaste jag ätit, men ändå! When in Rome!

Mataffärer! Här var det tydligt att “Whole foods”-trenden var dominerande, och det låg små “organic” mataffärer i princip överallt. De flesta affärer hade OTROLIGT fräscha salladsdiskar, inte alls som de där inne på Ica. Allt såg supergott ut och jag köpte några olika sallader under veckan. En macaroni salad som var jättegod, någon caesar och lite annat. Kolla bara!

Även grönsaksdiskerna var fräscha och fina och man blev ju faktiskt mer sugen på att käka sånt här där än här hemma. Men samtidigt blir jag bedrövad över att ALLTING är färdigförpackat och inplastat. Kändes överlag som att miljötänket i LA var som på 1700-talet.

Hyllmetrar med tårtor! Tyckte dock inte att de såg speciellt goda ut…

En köpesallad: quinoa med grönkål och mandel och ost och advokadodressing. God!!!

Vi köpte öl, vin, snacks och dip typ varje kväll. Så kul att testa chips och dip utomlands? Detta var en seven layer dip. Dock smakade cirka 5/5 dipper vi köpte väldigt kemiskt… Men ändå kul.

Köpecaesar i soffan. God men cirka en liter för mycket dressing.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code