Nu är det dags! Jag behöver blogga av mig min härliga LA-resa, och har funderat på hur jag bäst ska lägga upp det. Så det blir några temainlägg här framöver. Låt oss börja med goda frukostar jag åt! Amerikanska frukostar… Detta var faktiskt något av det jag såg mest fram emot. Tips och bilder nedan!

En pangfrulle på flyget inför elva timmars flight = champagne, chips och sömntabletter. Vi firade en rolig sak som jag fick reda på precis innan flyget och som jag kommer att berätta inom kort. :))))

Mixed Company

Mixed blev något av ett stammisställe för oss, då detta låg jättenära det hus vi hyrt. Första morgonen blev det en prommis ned: ni ser ju hur pepp jag var nedan. Men hur kan man vara annat när klockan är 8.30, det är 27 grader varmt, man har promenadavstånd ner till Sunset, dricker amerikanskt blaskigt kaffe och planerar en veckas hyss? De hade även en förvånandsvärt god croissant med kalkon, ost och stark chili som jag åt två av mornarna.

Joans on Third

Joans on Third. Vad ska man kalla det? En tidig Urban Deli kanske? Fast mer “ljus och fräsch”? Supermycket gott att titta på i montrarna, och frukosten var fin den med. Jag käkade avokadomacka och kaffe, och delade på lite pannkakor med Martina. Marisol fick sin yoghurt och granola i ett så fint glas. Tjusigt, va? Allt var gott, men inte direkt något speciellt mer än fin lokal och bra kändisspan! Fina bilder på Marisol och Martina på grund av att de är så vackra och att jag tog så fina bilder på dem! Meny hittar ni här.

 

Squirl

Squirl! Min godaste frukost under hela veckan! SÅ fint och gott, och detta lilla guldställe låg cirka fem minuters promenad från vårt hus = lycka. OBS. Om ni ska hit = var där tidigt en vardag eller prick vid öppning på helgen, för köerna blev ganska påfrestande ganska fort. MEN. Här fick jag en avokadomacka med ljuuuuuvlig vispad ricotta (med vitlök) under på ett otroligt sesamlevain, avokado och massa fröer OCH starka, picklade morötter. Seriöst en av mina godaste mackor någonsin och jag måste försöka göra den hemma asap. Bara en sån liten sak som att lägga mackorna uppepå kniven för att det varma brödet inte ska bli svampigt mot tallriken = kvalitet. Jag beställde även side fruit vilken kom på ett vackert litet fat. Martina beställde dessutom en “rice porridge” med deras egen plommonsylt, nötter och mandelmjölk vilket var GOTT men typ som en vanlig risgrynsgröt. 🙂 Stack iväg lite i pris (just eftersom vi ville testa typ allt – beställde även kaffe, te, matcha och en scone) men seriöst 100% värt. Roligt folk att titta på, och vi satt ute i morgonsolen så det var varken trångt eller skränigt.

 

Millies Café

En morgon käkade vi på en traditionell diner, Millies Café, som vi blivit tipsade om till höger och vänster. Fattar egentligen inte varför för det var verkligen inget speciellt. Jag beställde tuna melt som kom på äckligt bröd med kummin i som förstörde allt. Stekt potatis som var alldeles för lite stekt. Martinas Benedicts hollandaise var grynig och kall och smakade inget. Marisols pannkakor var godast av allt. Skönt att sitta i skuggan en megavarm morgon (36 grader), men inte mycket att skriva hem om.

Sen tillkom några frukostar som jag glömde att fota eller som åts i farten eller vid diskbänken hemma.

I övrigt var det ganska tydligt vad den rådande frukosttrenden i Los Angeles är just nu: porridge av olika slag, typ “chicken brown rice porridge”, “oatmeal porridge”, “steal cut oats” och så vidare. OCH olika bowls till frukost… I princip varje ställe hade någon slags “quinoa bowl” eller “farro bowl” med någon stew, chorizo eller chicken till frukost. Där någonstans går nog min svenska fullkornsfrukostgräns.

Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code