I lördags lekte jag turist i gamla stan och hamnade på brunch på Österlånggatan 17 (gamla Le Rouge). Gillar att äta ute själv! Satt i baren och glodde på folk.

Österlånggatan 17 ingår i samma grupp som Nytorget 6 och Nybrogatan 38. Men jag vet inte ja!

Mitt största problem var personalen. Ni vet när det är så dålig stämning bland personalen att luften är tjock i hela restaurangen? Och man typ vill fråga servitören hur det egentligen är fatt? Hur ska man ens kunna njuta av sin mat då? Kanske jag som sen urminnes tider är lite överkänslig för stämningar dock men ÄNDÅ.

Tog en avokadomacka som var svinliten men god! Så konstigt det där? Beställer du en avokadomacka på tex Greasy Spoon får du en helt ENORM levainmacka, här en pytteliten skiva rågbröd. Borde liksom framgå på nått sätt. Hur som helst: den var jättegod pga någon slags jalapenorelish på! Dock helt ur salt/peppar-balans.

Men! Så beställde jag en “burrata” som faktiskt var direkt äcklig! På menyn stod “med rostade pumpafrön, basilika, tomatvinaigrette & citron”, men IN KOM En jättesur vinägrig och skarp caponata (eller nått liknande), under en jättemedioker mozzarella. För mig som dessutom hatar kapris var det hemskt att tallriken bestod av cirka 90% kapris. Heeelt obalanserad i smakerna.Så på det stora hela: gå nån annanstans.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code